ch-NO-gravidB-e1408702712778.png

Tidlig graviditet

Produktbeskrivelse

Vil du vite om du er gravid med én gang og ikke vente på mensen?

Hvordan utføres selve testen?

Denne testen utfører du enkelt på egenhånd ved hjelp av en urinprøve der du enten tisser på testpinnen eller dypper den i en kopp med urin i ca. tre sekunder. Allerede etter noen minutter kan du lese av om du er gravid eller ikke, og når du har blitt befruktet og hvilken graviditetsuke du befinner deg i.

Hvor kan jeg kjøpe testen?

Vår selvtest for tidlig graviditet kan du enten bestille direkte her på hjemmesiden eller kjøpe på nærmeste apotek som selger den.

Hva inneholder selvtesten?

I forpakningen finnes instruksjoner og testtolkning samt en foliepose som inneholder testpinnen.

Hvordan fungerer graviditetstesten?

Kvinnens kropp gjennomgår mange forandringer ved en graviditet. Når kvinnen blir gravid påvirkes og forandres nivåene av hormoner som østrogen, progesteron og hCG (human chorionic gonadotropin).

Nivået av hCG i urinen hos en frisk, ikke-gravid kvinne er under 3 IU/l (international units per litre). Allerede i løpet av de første dagene etter befruktning øker nivåene av hCG. Frem til den tiende graviditetsuken øker nivået av hCG opp til 230 000 IU/l. Etter forløsningen synker hCG tilbake til normalt nivå i løpet av et par uker. Dette er forklaringen på hvorfor hCG er en sterk markør for å diagnostisere en graviditet. Denne typen test har vært i bruk i mange år i helsevesenet og den gir et raskt og sikkert testresultat.

Hvor tidlig kan jeg ta graviditetstesten?

Denne graviditetstest gir utslag allerede ved en hCG konsentrasjon på 12 IU/l i urinen og kan derfor brukes også før din beregnede menstruasjonsperiode (ca. 10 dager etter antatt befruktning).

Hvor finnes instruksjonene om hvordan jeg tar prøven?

Prøvetakingsinstruksjoner finnes i forpakningen.

Når og hvordan får jeg svar?

Du kan selv lese av resultatet ditt etter 5 minutter.

Her kan du laste ned instruksjonene som en PDF.

Varenummer: 701014 Kategori: